سرای نوآوری صنایع فلزی و معدنی در گام نخست | از چشمانتظاری برای دریافت بودجه تا استقرار شرکتهای فناور
گروه استانهای خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اوایل تیر ۱۴۰۰ پس از حضور در چهارمین نشست شورای اداری دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان و دیدار با اعضای هیئت علمی و کارکنان این دانشگاه با حضور در برنامههای پیشبینی شده با حضور آیتالله علی خاتمی نماینده ولیفقیه در استان زنجان، فتحالله حقیقی استاندار زنجان، سردار جهانبخش کرمی فرمانده سپاه استان زنجان و جمعی از مسئولان استانی و دانشگاهی، ساختمان اداری سپهبد حاج قاسم سلیمانی واحد زنجان را افتتاح کرد.
بیشتر بخوانید:
فرآیند تولید تیغه فولادی در مرحله جذب سرمایهگذار
ساختمان اداری سپهبد حاج قاسم سلیمانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان در مساحت ۴ هزار متر مربع در چهار طبقه با کاربری اداری، کتابخانه، سلف دانشجویان و سرای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان به بهرهبرداری رسید.
خبرنگار آنا به همین مناسبت و بهمنظور تشریح جزئیاتی از کاربردهای ساختمان اداری سپهبد حاج قاسم سلیمانی بهویژه سرای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان با مهدی بازرگانی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان گفتوگو کرده است تا درباره کارکرد این ساختمان و جایگاه مهم و اثربخش آن در آموزش دانشجویان و آیندهسازان، توسعه پایدار کشور، بخش تولید بهخصوص رونق و جهش آن و مهارتآموزی دانشجویان اطلاعاتی را در اختیار مخاطبان قرار دهد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا درباره دلایل انتخاب واحد دانشگاهی زنجان برای ایجاد سرای نوآوری در حوزه صنایع فلزی و معدنی چه بود و فعالیتها از چه زمانی آغاز شده است؟ پاسخ داد: ظرفیت و اقلیم استان زنجان، وجود معادن و رگههای معدنی زیاد، قطب صنایع فلزی غیرآهنی و حتی آهنی موجب شد که پروپوزالی را برای دریافت مجوز سرای فناوری و نوآوری در حوزه صنایع فلزی و معدنی تدوین کند و در نهایت دفاع واحد زنجان مورد قبول قرار گرفت و مجوز سرای نوآوری صنایع فلزی و معدنی از سوی مسئولان ذیربط صادر شد.
سیر ایجاد سرای نوآوری صنایع فلزی و معدنی
بازرگانی با اشاره به فعالیت سرای نوآوری صنایع فلزی و معدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان عنوان کرد: از ابتدای آغاز کار سرای نوآوری دیتیل(جزئیات) فنی نقشهها، شیوه استقرار و نقشه راه سرای نوآوری را استخراج و بر مبنای آن، پیشنهاد خود را به کارگزار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در استان زنجان که همان پارک علم و فناوری است، ارائه کردیم.
وی تأکید کرد: در ادامه مسیر با اخذ کمکهزینه و مساعدت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و انتخاب پیمانکارها برای تجهیز و بسترسازی این فضا اقدام خواهیم کرد و شرکتهایی را هم در این فضا مستقر میکنیم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان درباره فعالیت سرای نوآوری این دانشگاه گفت: هنوز بودجه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به دانشگاه ارائه نشده است و در صورت اخذ بودجه میتوانیم با ایجاد فضای لازم فعالیتهای زیادی در این سرا انجام دهیم.
بازرگانی، نحوه تعامل و همکاری نهادها و سازمانهای مربوط با سرای نوآوری این دانشگاه را مطلوب ارزیابی کرد و متذکر شد: قبل از اخذ مجوز سرا با ۱۷ نهاد و ارگان وابسته به سرای نوآوری تفاهمنامه امضا کردیم؛ اما تبدیل این تفاهمنامهها به قرارداد نیازمند گذر زمان است؛ چراکه شرکتها باید با مبانی سرای نوآوری آشنا شوند.
وی یادآوری کرد که سرای نوآوری صنایع فلزی و معدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان با پارک علم و فناوری استان زنجان توافقنامه عملیاتی دارد و حتی مرکز رشد و چند شتابدهنده این دانشگاه تعاملاتی با برخی شرکتها دارند و در شرف راهاندازی مرکز ثبت اختراع هم هستیم.
سرای نوآوری بر درآمدهای غیرشهریهای تأثیر دارد؟
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان به تأثیرگذاری سرای نوآوری صنایع فلزی و معدنی دانشگاه آزاد اسلامی زنجان بر درآمدهای غیرشهریهای، شرکتهای دانشبنیان، کارآفرینی، رونق تولید و ... اشاره و تبیین کرد: تا پایان امسال برای نهایی کردن استقرار شرکتهای نوآوری و فناوری در سرای نوآوری صنایع فلزی و معدنی اقدام خواهیم کرد و درصدد هستیم برای دو حوزه فناوری مشتری و سرمایهگذار پیدا کرده تا این شرکتهای فناوری را وارد بازار کنیم.
بازرگانی مطرح کرد: سرای نوآوری صنایع فلزی و معدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان در اوایل فعالیت خود قرار دارد و برای تأثیرگذاری سرای نوآوری بر شرکتهای دانشبنیان، کارآفرینی، رونق تولید، درآمدهای غیرشهریهای و ... زود است که قضاوت کنیم و تا زمانی که فناوری نفروشیم یا تنظیماتی انجام ندهیم، نمیتوان به صورت پایدار نتیجه را پیشبینی و ارزیابی کرد.
وی با بیان اینکه استادان و دانشجویان باید از سرای فناوری و نوآوری استفاده کنند تا فاصله آنان با بازار فناوری کمتر شود به آنا گفت: دانشجویان و اعضای هیئت علمی باید با حضور در بازار فناوری و نوآوری و ارائه طرحهای خود درآمدزایی کنند که این مقداری زمانبر است؛ اما بعد از استقرار شرکتها در سرای نوآوری صنایع فلزی و معدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان میزان ملموس بودن فعالیت سرا برای اعضای هیئت علمی و دانشجویان مشخص میشود.
انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/
انتهای پیام/